ΚΟΡΜΟΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Για το μπισκότο, βάζουμε τα φουντούκια και την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε σκόνη. Χτυπάμε το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Ενσωματώνουμε απαλά στη μαρέγκα τα τριμμένα φουντούκια με την ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα πάνω σε αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά και αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει καλά.
Για την μους πραλίνας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε την πραλίνα μέσα στη ζεστή σοκολάτα και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα για κορμούς τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη και απλώνουμε λίγη από τη μους πραλίνας. Κόβουμε στις διαστάσεις της φόρμας μια λωρίδα μπισκότου και την τοποθετούμε πάνω από τη μους. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, διαμορφώνοντας τελικά 3 αλλεπάλληλες στρώσεις μους και μπισκότου. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να παγώσει.
Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω του το γλάσο.