Κορμός Σοκολάτας
Εκτέλεση για τη βάση:
Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους και ανακατεύοντας με μία μαρίζ, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Απλώνουμε σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτα:
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Συναρμολόγηση:
Ραντίζουμε το μπισκότο με το κονιάκ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ, απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα.